top of page

-   Despre noi  -

Produsele noastre sunt destinate atat pentru agricultura ecologica cat si pentru cea conventionala!

       Dezvoltarea durabil este aceea care are in vedere necesitatea prezentului, fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare !!

       Studiile au aratat ca ne mai putem bucura de fertilitatea solului circa 40 de ani! Datorita distrugerii solului cu tratamente chimice si a lucrarilor necorespunzatoare.

         Armonia dintre om si natura dispare pe zi ce trece. Armonia de secole dintre om si natura s-a stricat in buna masura, ajungand azi sa fie inlocuita de : nepasare, neglijenta, rea vointa sau chiar pofta de distrugere. 

        In fata acestei realitati tot mai prezente in multe locuri pe Pamant si tot mai periculoase, a aparut ideea: "sa protejam si sa ocrotim natura"!!!

        Nu credem ca exista ceva mai important decat conservarea naturii!!!

 

Problemele mediului inconjurator.

Agricultura conventionala

      

 

        Este un sistem energo-intensiv costisitor, cu potential de daunare asupra mediului inconjurator si a sanatatii oamenilor!!!!

        Datorita agriculturii conventionale apare eroziunea solului, unde se pierd anual 10 milioane de tone de sol ce contine 1,5 milioane tone de humus ( continutul in humus a scazut la 0,3-0,6%) si 500 mii de tone de NPK!!! 

                       

        Metodele chimice de combatere a bolilor, daunatorilor so buruienilor prin numarul mare de tratamente, consumul mare de pesticide, acumularea de reziduuri in sol, afectarea florei microbiene din sol, folosirea nerationala a irigatiei, mecanizarea lucrarilor agricole (tasarea solului care se rasfrange asupra insusirilor fizice, chimice, si biologice ale solului ce duc la scaderea volumului sistemuli radicular), folosirea nerationala a ingrasamintelor minerale ( poluarea cu nitrati si nitriti a apei freatice, doze mari de azot determina efectele negative in planta, consum mare de energie pentru producerea lor). Toate acestea duc la distrugerea solului!

 

      

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agricultura ecologica

 

 

         Aceasta este un sistem de cultura care tinde sa valorifice si sa pastreze sistemele biologice productive, fara a recurge la substante chimice de sinteza!!!! 

  

         Folosirea exclusiva a fertilizarii organice. Humusul are rol fundamental in echilibrul biologic si fertilizarea solului.

 

         Materia organica prezinta importanta pentru:

      -  ameliorarea structurii solului;

      - se opune procesului  de eroziune;

      - favorizeaza regimul de aer, apa si nutritie al plantelor;

      - mentine reactia solului in jurul valorilor neutre;

      - imbunatateste activitatea microflorei din sol;

      - humusul prin mineralizare constituie o sursa de elemente nutritive cedate treptat plantelor

 

     Produsele noastre organice de inalta calitate sunt cele mai indicate pentru fertilitatea solului, nu distruge microorganismele din sol, din contra, imbunatateste solul cu milioanele de microorganisme pe care le contine, avand si rol de fungicid si insecticid. 

       

      Ecohumusstrong ofera cele mai bune enzime provenite din stomacul ramelor, micro si macronutrienti ceea ce va ofera productii record!!!

       

  

      Hraniti plantele si solul sanatos atat pentru sanatatea dumneavoastra cat si pentru a noilor generatii! Este datoria noastra!

Captură de ecran din 2023-03-28 la 21.21.40.png
Ne pasa de sanatatea ta si a mediului inconjurator.png
bottom of page